DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Gugge / Gunnar Klintberg  
 Uppsala län / Uppsala 

aug 11 2007

Ute på fältet.

Publicerad för 11 år sedan

All ni mobila DJ’s har säkert varit med om att få vänta och vänta innan dansen ska börja.

Förr var det dötrist, men nu så finns ju 3G :-) vilket gör att man kan sätta sig och surfa bort denna tid.

Så just denna blogg skrivs ute på underbara Krägga Herrgård utanför Bålsta där jag kör ett bröllop i dag.

Verkar som det kommer att bli en varm och låg natt. Kommer troligen börja spela kl 21, och ska köra ända till 03. Sedan packa ihop, åka hem till Uppsala, lasta av utrustningen, ställa tillbaka släpet innan man får åka hem och krypa i säng. Jag sa till min sambo att jag nog kommer hem vid 05 :-(

Detta är faktiskt första jobbet på en månad, haft spelfri semester. Innan semestern så hade jag fullbokat hela Aug, men så helt plötsligt så fick jag 3 avbokningar. Det som förvånar mig är att det har kommit in 3 st sista minutenjobb så även fast man råkade ut för avbokningar så blir det lika mycket jobb ändå.

Lite roligt blir det nästa helg då jag får spela för före detta nationsfolk som jag jobbade med det första året som Nations DJ. Det var 10 år sedan jag såg några av dem sist.

 

Undra hur DJ yrket kommer att se ut om 3 år? Kommer man sitta med en laptop och en 3G uppkoppling och streama låtarna som man får önskningar på som man inte har i skivväskan.

Möjligheten finns ju redan idag, men dok med dålig kvallite, men kommer man upp i turbo3G så lockar ju faktiskt att sätta upp möjligheten att spela låtarna som man har liggande på servern hemma.jun 18 2007

Helgens jobb.

Publicerad för 11 år sedan

I fredags var det egentligen meningen att samtliga i United-dj skulle träffas. Men Pelle åkte på en företags spelning (som visade sig vara min sambos jobbs årliga sommar fest). Så jag fick åka upp ensam till Furuvik för att ansluta mig med Magnus, Andreas och Robban.

 

Ljuset i år bestod av 8 st Futurelight PHS-260 moving heads, 4 st Futurelight PHS-220 moving heads , 2 st Martin Robocolor Pro400 färg växlare , 2 st Martin Wizard Extreme, 2 st Martin Atomic 3000 strobb.  

Ljudet bestod av 4 st JBL "SRX722 toppar som flögs i trussen och 8 st JBL "SRX718S basar, som drevs av Crown steg och delades av dbx driverrack PA.

CD & mixer från Denon (DN-D6000/DN-X1500).

Ovan nämnda anläggning levererades av Crypton Production.

Lasrarna levererades av LaserEffects.

 

Jag var fotograf under kvällen och resultaten kan ni se på: http://www.klintberg.se/Bilder/furuvik2007/index.htm det kommer nog även att finnas filmer, men det kommer upp senare.

Jag var kvar och hjälpte till att riva allt, vi fick ner allt i i casar på 1h så kl 02 så rullade jag hemåt och var väl hemma kvar över 3 på natten.

I lördags så var det bröllops spelning för min del ute i Hammarskog. Hammarskog har bytt ägare detta året och Pernilla som är chef därute nu är jätte bra att ha att göra med! Själva spelningen var väl sådär, det är svårt att jobba då det är ett sällskap på ca 56 personer och vissa åker hem redan efter middagen. Men jag spelade ända till  kl 01.30 som vi hade som stängnings tid. På vägen hem så ringde Pelle, han hade spelat på Linneträdgården. Så jag övertalade honom att hänga med och hjälpa mig att lasta av min anläggning i utbyte att jag körde hem honom. Så även denna natten så kom jag i säng efter 03. Så man var ju inte så jätte pigg i söndags.maj 20 2007

Vårbalen 2007

Publicerad för 11 år sedan

Ja då har jag avverkat ännu en vårbal. Det är min tredje vårbal som jag jobbar tillsammans med Pelle och frågan är om inte detta var den bästa av de tre.

Det finns inget som går att jämföra med vårbalen på Göteborgs, nästan alla studenter som varit på vårbalen på sin nation kommer ju till Göteborgs sedan. Så har ni möjligheten så ska ni besöka denna nation under vårbalen.

Den dagen jag ska lägga ner som DJ så hoppas jag just en vårbal på Göteborgs blir sista spelningen.

 

I år så lyxade vi till med en jäkla DJ bänk (http://www.klintberg.se/images/denon.jpg), det är inte varje dag man kör med 4 st spelare :-) Visst det var lite jobbigt att hålla kolla på vilken spelare som gick (blev 1-1 i misstag från Pelle och min sida gällande vilken CD som var i gång.)

Ljudet är gudomligt, jag vågar påstå att det är det bästa ljudet man hittar i Uppsala. Så ska ni ha bra ljud så köp in 4 st Nexo PS 10 toppar, 2 st Nexo PS10 steg och 4 st Meyer 650 basar med tillhörande Processor och 2 x Crown Macrotech 1200 steg.

 

Fler bilder från Göteborgs hittar du på: http://www.klintberg.se/bilder/varbal2007/index.htmmaj 19 2007

Inför vårbalen

Publicerad för 11 år sedan

Jag har precis varit och byggt ljudet och ljuset på Göteborgs, samma ljud som vi körde förra året, 4st Meyer 650 basar och 4 Nexo PS10 toppar. DJ bänken i år blir något överdriven, men va f-n, lite kul ska väl vi ha. Bänken består av 2 st Denon S3500, 2 st S5000 och en X1500 mixer (finns en X1500  i reserv också). Jag måste lägga ut bilder på det i morgon. Vidare så har vi t om monitor i år. Men varken jag eller Pelle är i så stort behov av Monitor, vi är så vana att mixa i lurarna så den lär kanske inte användas så flitigt.

 

 maj 01 2007

Dagen efter!!

Publicerad för 11 år sedan

Champagnegaloppen måste upplevas någon gång. Den är totalt galen! Det finns inget liknande i Sverige enligt ”Elvis” som var ljudtekniker. För er som inte vet vem Elvis är så är han en Ljudtekniker från Gävle som åker runt mycket i Sverige och gör mycket stora produktioner bland annat Hultsfred.

 

I år så låg valborg på en måndag och det innebar att många studenter redan var trötta efter 3 dagars festande vilket faktiskt avspeglades. Göteborgs hade det bra, men det har varit betydligt mer folk. Jag hade det bra på dansgolvet, men det fanns gott om plats ute på gården.

 

För er som är teknik intresserade så följer lite teknisk information om vad som användes.

Ljudet kom från Starlight och bestod av Meyer, 4st MSL3 toppar (varje topp väger 122 kg) och 4st 650 basar, 2 stycket tillhörande stegvagnar med Crown steg och Meyer processor.

PA Mixerbordet var ett Yamaha, Disco bänken var Denon (DN-S5000x2 +DN-X1500). Ljuset (från Audio light design) var 6 St minicity på scen 12 Par 65 & 6st Martin Acrobat.

 

Kvällen så gick det också bra, jag hade mer folk på golvet nästan hela tiden än vad bandet hade. Fick t om spela lite Tiesto, inte så ofta man kan spela sådan musik på sådana här tillställningar, men det fungerade faktiskt bra. Började först vid ca 03.30 tappa folket på golvet, men det är ju förståligt att de inte orkar längre.

 

Nä, nu måste jag sluta, ska ner till Göteborgs Nation igen och rigga ljudet i Pubben. I kväll är det Räkan som gäller. Tur att vi är två DJ’s i kväll, för jag är så jäkla TRÖTT nu!!!apr 25 2007

Sista veckan i April

Publicerad för 11 år sedan

Då måste man pröva Blogg funktionen också JJag sitter och våndas över nästa vecka, hur ska jag hinna med allt? Att jag hade många spelningar runt sista April förra året är inget jämfört med detta år.Spelar, lördag, ledig Söndag, spelar mellan kl 14-30-18.00 måndag, 22.30-04 också Måndag. Tisdag så är det räkan på Göteborgs då jag och min kollega står back 2 back mellan 21-04. Sedan så är jag spelledig onsdag. Ska flytta på torsdag, Bröllops spelning på Fredag och klass återträff  spelning på Lördag. Insåg att jag inte kunde jobba på mitt vanliga jobb denna vecka utan tog semester alla dagar för att orka med.   Annars så sitter jag som sagt och QA testar nya versionen av DJP, har hittat några buggar och saker som jag tycker vi bör ändra och sänt dem till Andreas.

Lite kul är det att jag faktiskt har jobbat just inom QA tidigare, numera tycker jag der är roligare att jobba närmare utvecklare och designa förändringar och hur man bygger system.BOKA DJ

Topplistor

V21

av DJ Thorbjörn för 2 år sedan

Justin C - Elvin ( Original Mix )

av justin ckmk för 3 år sedan

Sommarlista

av DjFrex för 3 år sedan

Current favorites, June 2015

av Lugg för 3 år sedan

Hardstyle

av Shisla för 3 år sedan

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ