DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

DJ Portal - DJ Skola Tips och tricks

DJ Portal - DJ Skola 
 Tips och tricks

Tänk på att vara kreativ och påhittig när du mixar. Du är en artist, en konstnär, en dj! :) Här följer lite Tips & tricks från Patric för att liva upp publiken (även om det bara är polarna hemma på rummet).

 

Input play:
Lek med kanal reglarna (input faders). Detta lämpar sej bäst för trance. Som dom flesta vet (iaf som lirar trance) så är ofta trance låtar uppbyggda ungefär så här: Intro-bygg-huvudslinga-break-bygg-huvudslinga-outro. Och en kul grej man kan göra då är att man i ett break drar ner kanal regeln lite så volymen blir lägre. När sedan låten börjar bygga upp igen innför själva huvudslingan så var bered med kanal regeln. OCh när huvudslingan drari gång så "smäller" du upp input fadern till max (var noga med att ha ställt in ljudet bra så du inte har sönder nåra högtalare eller nåns hörsel). Detta skapar ofta ett j-vla jubel (beror ju på hur mogen publiken är iof). Detta bör vara en låt som dom flesta har hört så att dom vet vad som väntas efter breaket.

 

Cut-in & Cut-out:
Detta görs med crossfadern. Utgå från en Beatmix, Få två låtar att gå i samma tempo. Och gör detta där det inte är så mycket ljud. DÅ blir det bara rörigt. Ett bra tips är att du gör detta när låt 1 (den du ska mixa ut) närmar sig sitt slut eller är i ett break med en fast beat, och när låt 2 (den du ska mixa in) är i början eller i ett break. Tänk på att båda ska ha en fast takt. Alltså trummor. Dra sedan crossfadern från låt 1 till låt 2 snabbt och lika snabbt tillbaka. Upprepa nu det här några gånger tills du känner att det är dags att mixa ut låt 1 helt. Det är en liten rolig grej som inte är alltför svår att utföra.

 

Slamapella:
För att göra detta krävs det att du har en skiva med en acapella på. Detta låter kanske lätt, men det är det absolut inte. Kör en låt, spelar inte så stor roll vad för typ, bara den passar bra ihop med acapellan, lämpligt är att det är en instrumental låt. Nu kommer det knepigaste. Nu ska du mixa in acapellan, vilket inte alls är så lätt som det låter (inte om det ska låta bra iaf). Först måste du få acapellan och låten att gå i samma tempo. Och det är inte alls lika lätt som att göra en vanlig beatmix. När du nu fått den i ungefär samma tempo så kommer det mer klurigheter. Ställ först crossfadern i vettigt läge mellan kanalerna (mitten förslagsvis). Det kanske inte funkar att mixa över acapellan precis som den är. Allt dom sjunger kanske inte passar in. Det är mycket jobb med det här. Man får göra som små samplingar (utan sampler alltså) genom att dra input fadern och upp och ner och kanske dra tillbaka skivan för att köra samma sak igen. Det är svettigt, Men det kan bli otroligt bra. Men det krävs mycket träning för att bli bra på "live remixning".

DJ Watch

Choco Canel (34 år)
Stockholms län / Stockholm

Topplistor

V21

av DJ Thorbjörn för 2 år sedan

Justin C - Elvin ( Original Mix )

av justin ckmk för 3 år sedan

Sommarlista

av DjFrex för 3 år sedan

Current favorites, June 2015

av Lugg för 3 år sedan

Hardstyle

av Shisla för 3 år sedan

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ