DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

DJ Portal - DJ Skola Vad behöver man?

DJ Portal - DJ Skola 
 Vad behöver man?

Vad är bra saker att starta med (CD) ?
Det spelar ingen roll vilken dj du frågar, de flesta kommer nog att ge dig samma svar nämligen att satsa på bra prylar på en gång. Det viktigaste är iaf att du köper en bra cd-spelare som är startsnabb, har du inte råd att lägga ut runt 10 000 kr på en sådan så försök hitta en begagnad numark, denon eller pioneer spelare. Var noga med att kontrollera att den fungerar felfritt innan du köper den. Det är ju en fördel om den bara är använd hemma hos någon också och inte suttit i ett djbås på någon klubb.

 

Anledning till att jag tycker att du inte skall köpa märken såsom t.ex. American DJ, Reloop, Gemini, Omnitronic, Monacor och Stageline är att de är långsammare i starten, inte lika bra kvalité och andrahandsvärdet på dem ifall du skulle vilja sälja dem senare är inte heller så högt.

 

Ska du köpa nytt så bör du väl lägga ut runt 9 000 - 10 000 kr för en dubbel-cdspelare. Köper du begagnat kan du komma ner i priser runt 3 000 - 5 000 kr för en begagnad denon spelare.

 

Vad är bra saker att starta med (Vinyl) ?
Precis som med cd så är det bra att köpa bra grejer på en gång. Och har du inte råd med nytt så köp begagnat. Om man frågar nån som lirar vinyl om vad man ska köpa för turntable, så blir antagligen svaret Technics 1200/1210. Och visst, dom är bra och håller länge. Det kan man inte komma ifrån. Men det finns fler alternativ. Vestax tex gör mycket bra Skivspelare. Men då har vi gått upp i pris en bit. OCh Vestax är svårare att få tag på begagnade. Även Numark har gjort ett bra turntable. Nämligen TT-2.

 

En begagnad Technics kan du få tag på runt 2 - 3500:-/st. Nya kostar dom ca 6000:-/st. Det du ska tänka på när du köper skivspelare är att INTE köpa Remdrivna. Det är absolut inte att rekommendera. Det som gör dem sämre är att de är långsammare i starten än vad direktdrivna spelare är. Köper du begagnat bör du också kolla på skicket på spelarna och även testa dom.

 

Kolla under Köp & Sälj så kanske du kan hitta några begagnade spelare som intresserar dig.

 

Vad är bra saker att starta med (Mixer) ?
Det viktigaste är att du har köpt en bra cd-spelare eller ett bra turntable istället för att satsa på proffs-mixern på en gång. Köp en enkel mixer med två till fyra kanaler med bara de nödvändigaste funktionerna på. Du behöver ju t.ex. ingen sampler på mixern när du är nybörjare. Köp därför en mixer i max 2000 kronors klassen.

 

Om du skall spela på cd
Ska du spela på cd behöver du först minst två stycken cd-spelare eller en dubbelcd spelare. Till det behöver du en mixer, ett par hörlurar och en förstärkare (vanliga stereo anläggningar med med en AUX/LINE IN ingång fungerar) om du vill få ut ljudet i högtalarna alltså. Till detta kan det ju vara bra att ha en drös med cd-skivor också :).

 

Om du skall spela på vinyl
Då gäller samma sak som om du ska spela cd förutom det att du bör ha (eller köpa) lite vinyl skivor.

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

Topplistor

V21

av DJ Thorbjörn för 2 år sedan

Justin C - Elvin ( Original Mix )

av justin ckmk för 2 år sedan

Sommarlista

av DjFrex för 3 år sedan

Current favorites, June 2015

av Lugg för 3 år sedan

Hardstyle

av Shisla för 3 år sedan

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ