DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

NYBÖRJARE LÄS DETTA!!!!!! (Sida 1 av 1)

NYBÖRJARE LÄS DETTA!!!!!! 
 (Sida 1 av 1)

Forum » Nybörjar djs » NYBÖRJARE LÄS DETTA!!!!!!

 • Raderad49827
  Inlägg: 3 234 st
  Moderator

 •  
 • #1 Fredagen den 18 juni 2010 kl 00:38

  NYBÖRJARE LÄS DETTA!!!!!!

  Som nybörjare här på DJP vill vi börja med att önska er varmt välkommen. För att på bästa sätt hjälpa er att få en inblick hur man kommer igång med att DJ'a eller remixa/producera musik så har denna tråd skapats. Frågor gällande utrustning, tips på att komma igång eller bara allmänt funderingar hänvisas till respektive ämne. Det är dock viktigt att ni läser hela tråden innan ni ta del i forumet aktivt. Ge oss möjligheten att hjälpa er på bästa sätt.


  1. Läs forumreglerna här: http://www.djportal.nu/forum/visa-inlagg/26985

  2. Ta ALLTID för vana att söka på forumet eller på Google först innan ni startar en tråd på ett ämne som redan är besvarat. Använd därför sökfunktionen för forumet här: http://www.djportal.nu/forum/sok

  3. När ni nu ska till att starta en tråd var extra noga med att precisera det ni vill ha hjälp med. Vad är bäst för nybörjare, vad är bästa nybörjarpaketet eller vad är bäst? Detta är dåliga exempel på hur man formulerar en ny tråd. Ta först (via sök funktioner) reda på fakta & kom sedan med preciserade frågor. I topic (ämnes raden) skriver vi kort & koncist angående ämnet. Inte hela meningar, adresser eller frågor. Kontrollera stavning så gott det går innan ni postar iväg ett inlägg. Var noga att placera tråden i rätt del av forumet.

  4. Spamma eller dubbelposter accepteras INTE på DJP & medföljer automatiskt med en varning om det är gjort med direkt uppsåt. Skulle tekniska problem ligga till grund för ovannämnda vidtas självfallet inga åtgärder.

  5. Kom ihåg att uppträda på ett korrekt sätt, behandla därför andra så som ni själva vill bli behandlade. Dåligt uppförande eller personliga angrepp leder till varning alt. avstängning från forumet. Efter 3st varningar = Avstängning

  6. Har ni frågor kring utrustning så ta först reda på vad det är ni vill ha svar på. Vill ni spela Cd, vinyl eller via datorn?. När ni har bestämt er för ett system, sök då vidare på tillverkarnas hemsida, youtube & google för att samla på er så mycket info som möjligt. Se till att ha en ORDENTLIG budget då jockandet inte är en billig fritidssysselsättning. Det finns en uppsjö med olika märken och ställen man kan köpa sin första utrustning, men alla är inte seriösa. Tips på återförsäljare / butiker hittar ni om ni söker på forumet. Märken som bevisats hålla måttet & är av god kvalité är bla. Pioneer, Denon, Numark, Technics, Allen & Heath mfl. Kom ihåg att billigt är inte alltid bäst!

  7. Om ni fortfarande är osäker på vad ni vill köpa, försök då hitta någonstans där ni kan prova utrustningen alt. hyra in prylarna under en helg.

  8. Bara för att ni sedan har spelat skivor medför inte per automatik att ni är DJ. Ni har testat på att dj?a men det tar tid att lära sig allt och komma in i branschen. Bara för att ni övningskör med bilen så är ni inte en rallyförare. Oavsett om det gäller DJa eller att producera musik så krävs ett stort intresse, bra tålamod, tid och pengar.

  9. Trådskapande samt diskussioner kring piratladdad musik accepteras inte på några som helst grunder, överträdelser beivras i form av utredning och alt avstängning från forumet så tolka därför detta som en självklarhet.

  Remix & musikproduktion:

  När ni ska börja göra egen musik så finns det inte enbart regler, bestämmelser och upphovsrätt att ta hänsyn till. En hel produktion/låt kräver rätt utrustning, talang, intresse, kunskap, tid men framför allt tålamod. Rom byggdes inte på en dag!

  Det finns en uppsjö av musikprogram och alla har dem sina för och nackdelar. Det man ska göra klart för sig är att det inte är enkelt att göra musik och att det tar tid att lära sig. Det finns inga nybörjarprogram för att göra musik. Ni behöver ett grundprogram att starta upp med och för att komma igång, så ta först reda på vad som skulle passa er bäst. Söker ni efter ljud och VST-pluggar så hittar ni det lättast genom att själv söka via google/youtube.

  Musik program:

  Ableton 8; Har en helhetslösning med allt från wave-editor till inbyggda synthar och ljud som medföljer. Programmet är även anpassat att kunna användas i live mixning vilket har en stor fördel mot sina konkurrenter. Dynamiskt och kvalitetsmässigt kan den konkurrera med dom större programmen men vissa hävdar att den inte når ända fram. Warp eller timestretch effekten hör till en av marknadens bästa. "Avancerat"

  Logic; Är dessvärre anpassat och begränsat till enbart Mac-användare, men hör till dom absoluta värsting programmen på marknaden. Logic har det mesta för proffset att erbjuda. "Avancerat"

  Cubase SX5; Precis som de ovannämnda programmen så erbjuder Cubase allt ett proffs kan tänkas behöva för att remixa eller producera egen musik. Cubase finns även i en del olika versioner och är anpassat till båda plånbok och kravspec. Programmet erbjuder så enorma stora möjligheter att det blir väldigt avancerat och dyrt att börja med. Men med den nya timestretch i realtid SX5 har kommit med så kanske den för närvarande hör till den absolut bästa på marknaden. Vill man mixa eller editera ljud i surround så är cubase ett naturligt val. "Avancerat"

  Reason 4; Saknar wave-editor vilket någon gång en producent kommer att behöva. Programmet är däremot mycket enkelt att lära sig och det finns massor av ljud och efx att tillgå i grund uppförandet. Nackdelen är att rsn inte erbjuder vst stöd vilket begränsar programmet enormt. Ljudkvalitén/dynamiken håller inte måttet vilket även det begränsar slut produkten. Ett tränat öra kan många ggr höra att en låt är gjord i rsn. På grund av att programmet saknar proffskvalitén så krävs ytligare program för att få till en bra slutprodukt/låt. "Billigt program & inte så värst avancerat"

  Fruity loops; Är det absolut enklaste programmet att lära sig som båda har wave-editor och stödjer vst. Programmet är inte speciellt dyrt i jämförelse med sina konkurrenter. Ljudkvalitén/dynamiken är visserligen godkänd men räcker inte ända fram i jämförelse med Cubase eller Logic. Många producenter som en gång började med fl kommer förr eller senare att byta till ett bättre system att arbeta med. "Inte avancerat"

  Prootools; Hör till marknaden mastodont program. Det finns avancerade ljudkort med inbyggda kompressorer & efx?s som är anpassat till pt vilket gör det till världsledande bland
  producent eliten. Många världsartister som tex. Lady Gaga & Britney Spears är producerade genom pt. Nackdelen är det enormt höga priset. "Avancerat och dyrt"

  Kom ihåg att det gäller att kunna hantera programmet för att få till en bra låt/produkt och inte vilket program ni väljer!

  Frågor utöver detta ställs under respektive tråd/ämne efter att ni själva samlat på er information som ni inte har hittat på egen hand!

  Lycka till!

  DJP CREW  Inlägg uppdaterat Söndagen den 28 juli 2013 kl 14:11
 • Raderad45143
  Inlägg: 1 st
 •  
 • #2 Söndagen den 7 oktober 2012 kl 12:30

  har en fråga försöker ladda upp egna remix låtar men det står att man ska anntigen vara silver eller guld medlem .hur blir man silver eller guldmedlem.måste man betala eller.
  skriv gärna till mig,info till mig är nödvändigtDJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

Topplistor

V21

av DJ Thorbjörn för 2 år sedan

Justin C - Elvin ( Original Mix )

av justin ckmk för 2 år sedan

Sommarlista

av DjFrex för 3 år sedan

Current favorites, June 2015

av Lugg för 3 år sedan

Hardstyle

av Shisla för 3 år sedan

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ