DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension American DJ Digi Pro

Recensioner CD-Spelare 
 American DJ Digi Pro

Recenserad av DJ RayGun
2002-05-03
Det är alltid roligt med nya uppfinningar, och American DJ Digi-Pro är verkligen en sådan. Det är ännu roligare om man får äran att recensera en, som jag nu får.

Paket som jag skall recensera består av en dubbel CD-spelare, en ”Scratch-box” och en special vinyl-skiva. Det kan vara lite svårt att beskriva i text vad detta super-paket klarar av men jag skall i alla fall försöka så gott det går.

Å ena sidan fungerar Digi-Pro som en vanlig dubbel-CD med pitch, master tempo, effekter m.m. Å andra sidan kan du koppla ihop din skivspelare med Digi-Pro (genom Scratch-boxen) och scratcha på den medföljande special vinyl-skivan. Nu kanske inte detta låter som något speciellt, men när du scratchar på vinylen är det musiken från CD skivan du hör! Alltså, nu behöver du inte längre kosta på dig en massa scratch-skivor, för CD skivan sliter du aldrig ut! Du kan skapa dina egna beats, breaks, battle och scratch skivor på CD och sedan scratcha som vanligt på din skivspelare! Låter det för bra för att vara sant? Det tyckte jag också, men det är sant och fungerar alldeles utmärkt.

Det värsta jag vet är att läsa manualer, så jag sätter systemet på test genom att försöka koppla ihop detta utan att använda några ritningar. Det är ju alltid ett bra betyg om man klarar allt själv genom att använda huvudet. Fram med skivspelare, mixer och Digi-Pro paketet på bordet. 5 minuter senare är allt inkopplat och fungerar precis som det skall. Allt jag beskrivit ovan fungerar faktiskt som man läst om i broschyrer och på olika hemsidor.

Man har ju testat ett antal CD-spelare som haft scratch funktion på senare tid. En del har varit bra och en del har varit mindre bra, men med Digi-Pro kan det ju inte bli bättre. Har man tidigare scratchat på vinyl så tycker jag själv att man aldrig får den ”riktiga känslan” på en CD-spelare, men här har du din vanliga skivspelare att scratcha på!

För att CD-spelaren skall fungera som jag beskrivit ovan lägger du på special-skivan på skivspelaren och sätter nålan i början på skivan. Tryck in ”Scratch”-knappen på CD-spelaren och tryck på start/pause. Sedan är det bara att starta skivspelaren.

När vinylen kommer fram till spåret så startar CD-skivan och du kan scratcha, mixa, göra backspin m.m. Lyfter du nålen eller sätter handen på skivan stannar CD:n. Sätter du ned nålen igen eller släpper skivan så fortsätter CD:n från det ställe du stoppat den på.

Det enda negativa som jag överhuvudtaget kan hitta på om denna funktion är att om man tar upp nålen och sätter ned den igen så bör man låta skivan gå i ett par sekunder för att komma i synk igen. Jag tycker dock inte att detta är något man störs av när man jobbar.

Dubbel CD-spelaren finns det egentligen inte så mycket att säga om förutom att den är fullt jämförbar med Denon, Numark och andra märken på marknaden. Själv trodde jag att den kanske skulle kännas lite plastig, men det gjorde den inte alls. Spelaren har gummiknappar som på Denon, blå display och massor av funktioner.

Funktioner Digi-Pro
- 20 sekunders Anti-Shock minne
- 4 programmerbara cue-punkter eller samplingar
- S/PDIF coaxial digitalt ut
- Fader ”Q” start
- Flip-flop (relay playback)
- Sleep mode
- Pitch +/- 8, 12 eller 16%
- Loop/Reloop
- Instant start
- Effekter: Filter, Coast, Reverse och Scratch
- Bop effekt
- 30 programmerbara låtar
- Jogg-ratt med pitch-bend och sökfunktion
- Pitch-bend via knappar
- Master tempo
- Manuell BPM räknare
- Sleep mode
- och mycket mer…

Slutsats
Det finns inte så mycket mer att säga än att detta är ett otroligt bra köp för dig som vill ha en professionell dubbel-CD och samtidigt vill jobba och scratcha på vinyl. Jag rekommenderar dig starkt att köpa American Digi-Pro med Scratch-Box, du kommer inte att bli besviken!

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 6,0/10
Antal röster: 12

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

DJ Watch

Choco Canel (34 år)
Stockholms län / Stockholm

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ