DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Gemini CD-9500 Dual Cd-Player

Recensioner CD-Spelare 
 Gemini CD-9500 Dual Cd-Player

Recenserad av Dj Tyme
2002-01-29
Det här är en äldre modell ur Geminis cd-serie. Den jag recenserat är ca. 2-3 år gammal.

Funktionerna

Play och Cue: Snabbheten på dessa knappar skiljer sig från gång till gång. Ena stunden går det lika fort som på en ny cd-spelare och andra stunden lite långsammare.

Skip track: En standardfunktion som fungerar bra. Kan vara slö ibland, speciellt om man vill hoppa fler än 5 låtar fram eller bak.

Joghjulet och searchknapparna: Fungerar OK. Det kan vara lite jobbigt när man vill söka i 1/75 sek. med hjälp utav knapparna i hjulet men som sagt, den är gammal och riktar sig mot nybörjare.

Loop: En funktion där Gemini har misslyckats totalt vad det gäller sina äldre cd-spelare. En loop ska gå från a-b och tillbaka helt utan avbrott men Gemini har gjort en loop som stannar i ca. 1 sek. efter punkt A vilket gör denna cd-spelares loop helt onödig och bara irriterande.

Display: Displayen lyses upp utav 2 lampor på vardera sida. Orange bakgrund och gul text kan ibland bli lite mörk och svår att läsa av men har man en lampa i närheten så är det inga problem alls.

Displayen innehåller nummret på låten, minuter, sekunder och 1/75 sek. Man kan välja om man vill se elapsed eller remaining time utav låten samt den totala remaining tiden på cd:n. Man ser också om cd:n är i play eller pauseläge.

Cd-släden: Släden fungerar bra men det tar ett litet tag från att man tryckt på OPEN tills den öppnas men det är inte så farligt.

Läsa CD's: Den klarar av att läsa CD-R skivor. Jag har inte haft problem med att spela en CD-R skiva en enda gång.

Utseende: Själva spelaren och kontrollpanelen är svart och alla de olika knapparna är färgglada vilket gör att man ser dom väldigt bra och alla knappar är dessutom gjorda i gummi vilket får en riktigt proffsig känsla.

Pitch: Pitchen är den funktion jag tycker är bäst på denna cd-spelare. Man dra ner den till 8- och upp till 8+. Den har precis lagom motstånd i reglaget och on/off knappen till pitchen är lagom stor.

+
Bra nybörjar-cd för ett bra nutida pris
gummiknappar
Spelar cd-r utan problem

-
Loopen
Displayens färg
Startsnabbheten

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 3,1/10
Antal röster: 13

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ