Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Gemini CD-9500 Dual Cd-Player

Recensioner CD-Spelare 
 Gemini CD-9500 Dual Cd-Player

Recenserad av Dj Tyme
2002-01-29
Det här är en äldre modell ur Geminis cd-serie. Den jag recenserat är ca. 2-3 år gammal.

Funktionerna

Play och Cue: Snabbheten på dessa knappar skiljer sig från gång till gång. Ena stunden går det lika fort som på en ny cd-spelare och andra stunden lite långsammare.

Skip track: En standardfunktion som fungerar bra. Kan vara slö ibland, speciellt om man vill hoppa fler än 5 låtar fram eller bak.

Joghjulet och searchknapparna: Fungerar OK. Det kan vara lite jobbigt när man vill söka i 1/75 sek. med hjälp utav knapparna i hjulet men som sagt, den är gammal och riktar sig mot nybörjare.

Loop: En funktion där Gemini har misslyckats totalt vad det gäller sina äldre cd-spelare. En loop ska gå från a-b och tillbaka helt utan avbrott men Gemini har gjort en loop som stannar i ca. 1 sek. efter punkt A vilket gör denna cd-spelares loop helt onödig och bara irriterande.

Display: Displayen lyses upp utav 2 lampor på vardera sida. Orange bakgrund och gul text kan ibland bli lite mörk och svår att läsa av men har man en lampa i närheten så är det inga problem alls.

Displayen innehåller nummret på låten, minuter, sekunder och 1/75 sek. Man kan välja om man vill se elapsed eller remaining time utav låten samt den totala remaining tiden på cd:n. Man ser också om cd:n är i play eller pauseläge.

Cd-släden: Släden fungerar bra men det tar ett litet tag från att man tryckt på OPEN tills den öppnas men det är inte så farligt.

Läsa CD's: Den klarar av att läsa CD-R skivor. Jag har inte haft problem med att spela en CD-R skiva en enda gång.

Utseende: Själva spelaren och kontrollpanelen är svart och alla de olika knapparna är färgglada vilket gör att man ser dom väldigt bra och alla knappar är dessutom gjorda i gummi vilket får en riktigt proffsig känsla.

Pitch: Pitchen är den funktion jag tycker är bäst på denna cd-spelare. Man dra ner den till 8- och upp till 8+. Den har precis lagom motstånd i reglaget och on/off knappen till pitchen är lagom stor.

+
Bra nybörjar-cd för ett bra nutida pris
gummiknappar
Spelar cd-r utan problem

-
Loopen
Displayens färg
Startsnabbheten

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 3,1/10
Antal röster: 13

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ