DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Numark Axis-2

Recensioner CD-Spelare 
 Numark Axis-2

Recenserad av Dj Larsson
2003-07-31
Numark Axis 2 (Tabletop cd)

I mitten på 80-talet så var livet mycket enklare när man skulle köpa sin dj-utrustning, Technics SL-1200mk II var det enda som gick att använda. Lite senare kunde man även välja SL-1210, svart eller silver med andra ord. När det kom till mixers så fanns det några få tillverkare att välja bland. I dag är det betydligt svårare då det finns ett stort antal mycket bra och kompetenta cd-spelare för proffsbruk.

När den gamla CDN-34:an skulle bytas ut var siktet inställt på två tabletops istället för en dubbel-spelare. Jag ville ha en ”basic” spelare i det billigare segmentet och hade därmed minskat utbudet en del. Jag har en del erfarenheter eftersom jag har spelat runt på en hel del olika klubbar. Jag har bland annat kört på American DJ Pro DJ2FX och Pioneer CDJ 500II LTD. Numark Axis 2 fångade min uppmärksamhet pga ett väldigt fördelaktigt pris och jag bestämde mig för att hårdprova den.

Det första som slår mig är att den är har en design som skiljer den från mängden. Det är ju en smaksak men jag gillar den. Det andra är det ganska kompakta formatet vilket jag anser är en fördel både för placering hemma och om man vill ha en mobil rigg. Två Axis 2 och en 10” mixer tar inte mer plats än ett tangentbord och mus till en dator.

Axis 2 är frontmatad med släde, ovanför släden sitter en ljusstark diod som lyser upp släden så att man ser vad man gör. Layouten är överskådlig och domineras av det stora sökhjulet på 13 cm. Ovanför detta sitter play och cue knapparna som är stora och tydliga. Utöver detta så finns det knappar för snabbsökning och spårbyte, det finns även en knapp för att hoppa 10 spår på en gång vilket kan vara bra ibland. Den har också en knapp som du kan ”tappa” i takt med musiken och på så sätt få fram låtens BPM, värdet på BPM justeras sedan när du pitchar. Du kan välja att pitchbenda med antingen knappar eller sökhjulet som går över till den funktionen så fort du spelar upp musiken. Pitchen har två lägen ±8 % eller ±16 % men saknar tyvärr ett klick-läge vid 0 %, detta är väl en vanesak och den har lite tolerans runt 0 % så att det är inga problem att snabbt nollställa pitchen.

För mig är känslan i knapparna och pitchbenden viktig. De skall ha en bra respons och kännas distinkta. Jag har kört på en del spelare som känns omöjliga att få precision i det man gör. Känslan i Axis 2:ans knappar är MYCKET bra och att pitchbenda med det stora sökhjulet är en fröjd, det har en enormt bra respons och precision. Jag vet att om man rycker snabbt i sökhjulet på ovan nämnda Pioneer så tenderar det till att hacka och låta illa, men inget sådan på Axis 2.

Sammanfattning.
Axis 2 är en väldigt enkel spelare utan några finesser, men det som finns på den fungerar väldigt bra. Den känns väldigt gedigen med sitt formgjutna chassi i metall och är som sagt väldigt kompakt med sin smala form. Är man ute efter en enkel spelare så kan jag varmt rekommendera Axis 2. Med tanke på priset så finns det inga alternativ enligt mig. Förhållandet pris och prestanda/kvalitet/känsla ger den här spelaren betyg 9 av 10.

Plus
* sökhjulet
* kvalitet
* känsla
* priset (c:a 3800 kr)

Minus
* inget klick vid nollan på pitchen

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 7,5/10
Antal röster: 15

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ