DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Numark CDN-15

Recensioner CD-Spelare 
 Numark CDN-15

Recenserad av Yannelos
2002-09-26
Snabbfakta:
Vikt: 8,2 kg
Mått: 482 x 88,5 x 257 mm
Frekvensomfång: 20 Hz-20 kHz
Pitch: +/- 8%, +/- 16%
Pitchbend: +/- 16%
Startsnabbhet: 0,03 sek.
S/N ratio: > 94 dB
CDR & CDRW kompatibel
Close protection: 30 sek.
Utnivå: 2V RMS
Single och Continous Play
Upp till 30 programmerbara tracks

Det första jag lägger märke till när jag skall börja spela på CDN-15 är att den inte alls är lika startsnabb som jag är van vid, jag brukar i vanliga fall spela på spelare som har <0.01 sek i starthastighet. Detta är förstås negativt men CD-spelaren är ju i förstahand inte gjord för DJ:s som spelar ute utan kanske främst för radiostationer, gym och liknande.

Pitchen räcker gott och väl, den är justerbar mellan +/- 8% och +/- 16% det jag saknar som inte är en nödvändighet är en knapp att koppla bort pitchen helt.

En bra funktion är close protection som gör att den stänger cdsläden automatiskt efter 30 sekunder.

När jag har spelat ett tag börjar jag klämma lite på jog-ratten som är en flerfunktionsratt.

Jogratten:
Dels är det en ratt för att sätta cue-punkten precis på det stället man vill ha den. Denna funktion funkar mycket bra och det är lätt att snabbt hitta cue-punkten och sätta den där.

Jogratten går också att använda till att snabbspola i låten denna funktion funkar bra men kunde ha gjorts något bättre, men som sagt om den inte i förstahand skall användas av en discjockey så funkar den tillfredställande.

Pitchbend funktionen sitter också på jogratten och den fungerar bra. Inte mycket mer att säga om den, tycker att det är bra att den sitter på en ratt istället för knappar då det är lite lättare att pitchbenda med en ratt än en knapp.

Design
Till skillnad från lillebrorn CDN-12 så har den här en hel del nya funktioner/designnyheter. Bl.a. en röd belysning på släden vilket gör att det är mycket lättare att se vilken skiva som ligger i vid mörker/dåligt ljus. Den har även fått snabbknappar för att komma åt låtarna snabbare. Designen är helt okej men skulle kunnas göra lite snyggare, den svarta lacken gör att cd-spelare ser "dyrare" ut men efter ett tag kan den nog bli rätt repig och ge ett helt annat intryck. Knapparna är dock sköna att trycka på och de "klickar" till när man har tryckt på dem, något som gör att man känner att man verkligen har tryckt på knappen.

Display
Displayen är tydlig och går i rött. Den visar tiden och även en stapel som blir mindre och mindre och sedan börjar blinka när spåret börjar ta slut.

Slutsats
En relativt bra cd-spelare som kanske inte direkt passar DJ:s utan mer radiostationer, gym och liknande. En nackdel är att den inte är utrustad med anti-shock och de kunde kanske ha kostat på sig en digitalutgång också.

Tänker man på vad den är anpassad till är det en utmärkt apparat. Betyget 5/10 får den med tanke på att den är testad ur DJ perspektiv, hade den varit testad som en vanlig cd-spelare hade den fått ett högre betyg.

Stor tack till Starfelt som lånade ut CDN-15 till oss!

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 4,3/10
Antal röster: 7

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ