DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Numark CDN36

Recensioner CD-Spelare 
 Numark CDN36

Recenserad av Jonas
2006-02-09
CDN-36 är en 19" dubbel CD-spelare till ett mycket attraktivt pris. Du som kör DENON eller Numark sedan tidigare kommer snabbt att känna igen dig.

Några av 36:ans funktioner är:

• Loop med stutter
• Jog-scratching
• Reverse
• Filter
• Anti-Shock, buffer memory
• ±8/16% pitch
• "Sleep mode"
• BPM-räknare (manuell)

Jag måste erkänna att jag till en början inte var bästa kompis med 36:ans gummiknappar. Det här var bara en fråga om vana och det tog inte lång tid innan jag fick in känslan för dem. (tycker idag nästan att de är skönare än de hårda play/cue-knapparna som satt på tex 34:an)

Loop-funktionen fungerar bra. En nackdel är dock att du endast har en loop-enhet att leka med, trots att lillebror CDN35 har försetts med 2x2 loop-stationer.

Hur är då effekterna?
Först har vi då live-scratch, som låter dig scratcha med joggen. Detta är en effekt som kan vara kul att leka med men vi snackar knappast om någon vinyl-känsla eller samma känsla som på Pioneer's vinyl-CD's.

Sedan har vi reverse, som precis som det låter gör att låtarna spelas baklänges.

Till sist har vi filter, den i mitt tycke mest intressanta effekten. När effekten har aktiverats använder du dig av jog-hjulet för att filtrera ljudet. Roterar du medsols blir ljudet högfrekvent och åt andra hållet väldigt mörkt.

CDN36 är också väldigt snygg - för att vara en dubbel cd. Displayen, och de flesta knappar lyser gult/rött. Även CD-släden är belyst av två röda lampor. Riktigt snyggt, men nog hade det varit mer praktiskt med vitt ljus över släden?

En annan nyhet från tidigare modeller är det lilla hjulet som man byter låt med. Det fungerar riktigt bra och är betydligt bekvämare än de knappar som många andra modeller har.

I övrigt fungerar det mesta som det ska.

Sammanfattningsvis: CDN36 är ett prisvärt alternativ i låg/mellan-prisklassen, som bjuder på en del funktioner. Men förvänta dig inget revolutionerande.


Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 6,5/10
Antal röster: 4

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ