DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension US Blaster  7313 Dual CD

Recensioner CD-Spelare 
 US Blaster 7313 Dual CD

Recenserad av BlackMajj
2005-06-06
Det finns ett klassiskt talessätt som lyder:
"Du får vad du betalar för."

Det är ungefär vad som gäller för US Blasters 7313 Dual CD.

Då priset är pressat ner till 2995:- INKL moms så misstänker man att det är skräp och inget annat.

Då jag själv kör MP3'or (se även min recension av PCDJ FX) och bara behöver CD utifall datorn skulle få för sig att dyka under en spelning, så ansåg jag att jag skulle testa den billigaste dual spelaren på marknaden.

Första intrycket:
Packade upp den och insåg att den faktiskt inte ser så hemsk ut som på bilderna.Den känns robust och har sköna belysta (vissa) gummiknappar. Blå belysning på displayerna är ju trevligt också.

Första snabbtestet:
Jag svor så det osade över denna skitspelare. Cue punkterna hamnar helt åt *svordom*.

Andra testet, lite mer ingående:
Jag insåg att man får lära om totalt från tidigare erfarenheter. Själv är jag van vid Denon spelare då dessa sitter på alla ställen jag nånsin spelat på. Cue punkten ska inte sättas i "början" av beatet som på "vanliga" dj spelare, utan man får shuttla in en bit i kaggen (eller virveln om du nu är lagd åt det hållet) och sätta sin cue där.

Nu är jag ju van vid gamla Denon spelare, och där "joggar" man in i låten och sätter sin cuepunkt genom att helt sonika trycka på Cue.
Så var ju självklart inte fallet med US Blasters cd.

Här ska man istället trycka PLAY för att sätta cuepunkten. Har av en kollega fått veta att det tydligen är så på många av de ledande nya cd'na, och insåg själv också att det finns viss logik i det så man inte råkar "skriva över" sin cuepunkt av misstag. Så det var bara att lära om, och lära rätt. ;)

Pitchen är +/- 12% vilket är i mesta laget i min mening. I och med att den inte har mastertempo, så hade en +/- 6% varit tillräckligt, vilket också hade medfört högre precision på regeln.

När låten spelas kan man pitchbenda med antingen knappar, eller joggen. Blev positivt förvånad över att den faktiskt var så trevlig att pitchbenda med användandes joghjulet.

Skivspåret väljs tyvärr med knapp, så det blir lite hamrande på knappen. Hade hellre sett en ratt för spårval faktiskt.

Snabbstart?
När den väl startar så är den snabbstartad!
Glöm det där hederliga "dutta till play och den startar", för i 50% av fallen misslyckas det på den här! Man måste trycka till knappen lite "rejälare". Men då startar den också 100% av fallen. Precisionen i cuepunkterna är rätt okej. Dom skiljer sig en eller ett par frames fram/tillbaks när dom känner för det.
Dock inte så mycket att mixningen blir sabbad för det.

SEAMLESS LOOP...
Att påstå att spelaren har seamless loop är väl nästan oförskämt. Okej, själva loopen ÄR seamless.. Men när man trycker in- och sen ut-punkten, så blir det tyst 1/10 sekund innan loopen startar.. Samma sak när man ska ut ur loopen. Så TOTALT OANVÄNDBART!
Men seamless.. Tjaaa.. När den väl loopar så. ;)

40 sekunders skakminne...
Här kan jag inte bekräfta hurvida det är 40 sekunder eller 10 sekunder..
Det jag märkt är att den i alla fall HAR skakminne. (Gjorde ett hederligt banka-skiten-ur-cd'n-när-den-spelar-test) ;)

Defekter:
Jo. Min levererades komplett med defekter och allt!Felet på min var att höger spelare centrerar pitchen på -0.2% (går ju att leva med, men irriterande ändå), samt ett problem som innebär dyr frakt för undertecknad för att skicka in den på service, nämligen...
Högra cdn's display går ENDAST att läsa rakt framifrån. När panelen sitter i case, så måste man stå på tå för att se vad det står på den displayen. Vänstra displayen är klockren och går att läsa hur lätt som helst ur olika vinklar.

Helhetsbetyg:
Tja. Man får ju vad man betalar för.
I mitt fall är den en acceptabel spelare då den endast går som backup och spontana eurodisco-singlar när andan faller på.
Man får lära om lite, men när man väl pillat på den en halvtimme, så sätter man cue punkter lekande lätt. Behöver du en billig spelare för att köra lite firmafester eller bröllop?
Då duger den bra. Ska du däremot spela lite mer avancerade saker så råder jag dig att lägga en lite större slant på spelaren.

Avrundar med ett annat passande talessätt..
"Kvalité kostar!" ;)

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 3,4/10
Antal röster: 8

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ