DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension KOSS Porta Pro Jr

Recensioner Hörlurar 
 KOSS Porta Pro Jr

Recenserad av Christoffer E
2001-10-17
PRIS: Ca 600:-
FREKVENSOMFÅNG: 15-25.000hz
PLUGG: Liten telepropp, adapter till stor medföljer
IMPENDANS: 60ohm
DISTORTION: 0.2%

Som vi alla vet är det en alldeles speciell känsla att lyssna på musik i hörlurar och den känslan blir bara bättre av att lyssna i ett par lurar som
de här.


Porta Pron är en halvöppen lur som ligger direkt på örat, vilket ger ett väldigt skönt bastryck utan att det stör några av de andra frekvenserna. Den allra översta diskanten kan ibland bli lite
halvt otydlig, men mellanregistret är nästan perfekt återgivet och allt som allt ger lurarna ett väldigt fylligt och fläskigt sound. Dessutom får ljudet en väldigt "varm" och mjuk karaktär, ungefär som när man drar en signal genom en analog mixer.

P.g.a den halvöppna konstruktionen så är den dock inte så isolerande, vilket kan vara både för- eller nackdel beroende på vad man tänker använda den till.

För Dj-bruk fungerar den därför inte så bra och den passar sig nog inte heller till användning i studio p.g.a. den förstärkta basen och det varma, lite färgade ljudet. Som en portabel hörlur däremot (precis som namnet antyder) är den näst intill perfekt.

Möjligheten att fälla ihop hörlurarna så att de tar mindre plats är även de en stor bonus, men de parallella metallbanden har en tendens att fastna i håret på en, vilket inte alltid är så skönt.
Det här är i övrigt en väldigt skön lur som man lätt förälskar sig i, vilket mitt extremt misshandlade exemplar är ett bevis på. På tal om det så är konstruktionen inte den tåligaste och de kan lätt bli sönderspelade om man råkar dra på med överdrivet hög volym, så man får passa sig.

De enda övriga nackdelar jag kan komma på skulle vara att de inte är hörlurarnas motsvarighet till systrarna Graaf direkt, de är nästan lite småfula, men de andra fördelarna (och priset!) väger mycket väl upp det här.

Toppbetyg!

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 5,9/10
Antal röster: 27

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ