DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension American DJ XDM-343

Recensioner Mixerbord 
 American DJ XDM-343

Recenserad av Nikke
2003-02-20
Inledning

Vi har gett oss in på att testa ett mixerbord av American DJ. American DJ är ett företag som tillvärkar diverse DJ och disco prylar. Deras produkter ligger bra till när det gäller priserna. De håller sig lågt och har mycket bra att komma med. När jag började använda deras produkter för 4-5 år sedan så var det inte lika avancerat som nu. Under den tiden har dom börjat komma med ett stort urval av produkter.

Vi har kikat på deras allra minsta mixer som inte är så liten när man väl sätter händerna på den. Men varför säger man liten?

Jo, Den ser liten ut och är endast 262 x 320 x 102 mm men har ett stort urval av funktioner som vi ska ge oss in på att testa. Modellen är American DJ XDM-343.

DJ XDM-343 mixern blev öppningen för min karriär.

Den var Liten, billig och perfekt för hemmabruk. Men den klarade även ett disco på 800+ personer. Det är absolut inget som säger att den inte skulle klara mera. Den har inte dom jätteavancerade knapparna som tex XDM-3633 har. Men den fungerarutmärkt.

Specifikationer:

· 3 phono, 4 line, & 3 mic inputs
· Bass/mid/treble för varje kanal
· Vänster och höger Pre Fader Level (PFL)
· Separate gain control för varje kanal
· Talkover switch för DJ Mic
· Balance control med exakt centerinställning
· Master & Booth/Zone volume control
· Hjälp LED´s för enkel crossfades
· Höger och vänster jod munstycke för vinyl
· High Quality Feather Fader
· Cue mixing/Cue Level control
· Master Level LED
· Högvolym på Headphone Output
· 110V/220V switch
· 3,5 Kg vikt

Baksidan

Om man nu skulle åka till USA som kräver 110 V så kan man ändra det också. Om man tittar längst till vänster så hittar man en lite röd regel. Där ändrar från 240 till 110 eller tvärtom. Mixern är väldigt anpassningsbar, man kan använda den över allt.

Installationen är mycket enkel. Det krävs bara ett uttag i väggen så man kan koppla in strömtillförseln till mixern. Den sitter i är inkluderad i priset.

Framsida

Det finns 3 st reglar där man höjer och sänker volymen. Varje kanal har 3 st EQ rattar och en gain ratt.

Lite längre ner ser vi crossfadern som är mycket effektiv vid skratching. Då man måste göra snabba överföringar. Och tack vara Feather fadern så behöver man inte ha mycket kraft i rörelserna. Mixern har också PFL/Cue kapparna för varje kanal så man har koll på musiken i alla kanaler med hjälp av hörlurar man kan koppla in.

Slutsats och betyg:

Då var det dags att summera. Jag är väldigt positiv till mixern tack vara storleken och dess funktioner. Jag har verkligen plågat den ordentligt i 6 h och den vill bara ha mera. Den är kompakt och får plats i dom flesta racken.

Som allt annat har den också sina nackdelar och fördelar.

Nackdelarna skulle nog vara funktionerna. Den har inte precis allt som man behöver för ett riktigt professionellt utförande. Om man varit länge i branschen så byter man nog upp sig rätt snabbt från XDM – 343. Det kan brusa till ibland när man är för hård mot reglarna och det är inte det man riktigt vill göra när man spelar så högt att man knapp hör sig själv tänka.

Men då har vi positiva sidan som jag hoppas väger mera.

Den är helt underbar att handskas med tack vara storleken. Den har det mesta för att få en lyckad kväll på Discot. Den är hyfsad stryktåligt. Den hjälper till med sidan Led´s om man vill göra ett snyggt utförande av sina mixar.

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 3,8/10
Antal röster: 8

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ