DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Numark Matrix-3

Recensioner Mixerbord 
 Numark Matrix-3

Recenserad av DJ RayGun
2002-01-07
Marknaden speglas idag av en uppsjö av olika tillverkare av mixers. Många satsar på att kopiera de större aktörerna på marknaden med skillnaden att de säljer produkterna till ett mycket lägre pris. Detta medför både fördelar och nackdelar för marknaden. En nackdel kan vara att om köper man ett billigt plagiat så får man ofta räkna med sämre kvalitet. Fördelarna med många aktörer och plagiat är å andra sidan att dessa håller priserna nere och att de ”större” måste vara nyskapande för att klara konkurrensen. Just en sådan ”nyskapande” mixer skall vi titta på idag.

Matrix 3 ifrån Numark är en ny 3 kanals mixer där vi får se nyskapande i framför allt design. Matrix 3 har precis som sin ”kusin” Axis 8 (ny CD-spelare från Numark) fått en ansiktslyftning när det gäller chassit. Mixern har ett formgjutet chassi i silverfärgad metall vilket väcker känslor hos de flesta.

Det första jag själv tittar på idag på en mixer är ifall den har PFL mätare för varje kanal. Detta är nästan ett måste i och med att man har CD skivor och vinyl med varierande ljudkvalitet och man måste ställa in ljudvolymen för varje kanal innan man mixar.

Crossfader
Matrix 3 har en mellanmjuk crossfader som är valbar mellan de 3 olika kanalerna. Crossfadern har reverse funktion och valbar crossfader kurva.

Övriga Specifikationer Matrix 3
- 3 kanaler (3 Phono, 6 line)
- 3 bands EQ rotary kills för varje kanal (-30 - +10)
- Individuella PFL mätare för varje kanal samt master
- Mikrofon ingång med 3 bands rotary EQ
- 3 utgångar (master, booth & rec)
- Balanserad utgång (tele)
- 2 st uttag för BNC lampor på frontpanelen
- Valbara transformer knappar för punch in/ut
- Effekt processing för alla kanaler med blend kontroll
- 40 dB killswitches för bas, mid och diskant
- 2 hörlursingångar (en mini-stereo-tele och en tele) med split och blend
- Fader start
- Crossfader (valbara för alla 3 kanaler) med valbar kurva, reversefunktion

Slutsats
Matrix 3 är en mixer av mycket hög kvalitet, det känner man första gången man håller mixern i sin hand. Ett snyggt och kraftfullt chassi i metall, sköna faders och rattar av hög kvalitet gör helt klart Matrix 3 till en professionell mixer att räkna med. Tillsammans med 2 st Axis 8:or i en case har du ett otroligt snyggt, kompakt, funktionellt och professionellt discobord för såväl mobila DJ’s som för klubb. Helt enkelt en bra konkurrent till Pioneer som idag räknas som världens mest använda produkter för professionella DJ’s. Det enda negativa på denna mixer som jag kan hitta är att man inte gjort så att gain kontrollern går ner till noll i ljudvolym samt att killswitcharna ger ett klickljud vid användning. Det sistnämnda beror antagligen på att den mixern jag har testat är en prototyp.

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 9,6/10
Antal röster: 20

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ