DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Armand Van Helden

Recensioner Skivor 
 Armand Van Helden

Recenserad av snaches
2007-03-19
Så var han tillbaks igen, house gurun som har fått dansgolven att gunga i flera år. Vid en första lyssning så hör man att skivan är rätt lik hans förra cd "Killing Puritans", fast denna gång så har han även fått med lite asiatiska influenser.

Något som irriterar mig lite är att 8 av dom 17 spåren enbart är interludes, mindre snack mera musik tack! Men om vi ska bortse från det och bedöma låtarna istället så måste jag säga att jag blev positivt överraskad. Med första spåret "Gandhi Kahn" visar Armand genast prov på dom asiatiska influenserna. Fortsätter man att spola fram några spår så hamnar man på det bästa spåret, nämligen "Why Cant You Free Some Time" som är en mycket välproducerad house låt med ett underbart gitarrspel.

Nästa låt i playlisten som fastnar i huvudet är "Kentucky Fried Flow" som består av en sampling från Bran Van 3000´s "Astounded" blandat med armands patenterade house rappande. Den sista av låtarna som jag tycker är intressant är "Chocolate Covered Cherry" som börjar med filtren nerdragna för att sedan komma igång och svänga rätt så rejält.

Sammanfattning: En helt ok house skiva, svårt för Armand att leva upp dom höga förväntningarna och samtidigt utvecklas som producent men jag tycker att han lyckas rätt bra, inte lika bra som min favoritskiva "Killing Puritans" men som sagt helt OK :)

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 3,0/10
Antal röster: 2

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ