DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Coldcut Re:Volution

Recensioner Skivor 
 Coldcut Re:Volution

Recenserad av Jesper Frisk
2001-07-20
Jag hittade den här skivan när jag var inne på Andreasskivor och grävde i den allt mer minskande bigbeatbacken som finns där. Jag har hört talas om Coldcut förut men aldrig tagit mig tid att lyssna något på dem.
Men nu tänkte jag att jag kan ju ge dem en chans, så sagt och gjort, jag la på skivan på skivspelarn för att lyssna, och musiken fullkomligen exploderade ut ur hörlurarna!
Ut strömmade den hårdaste kombinationen av punk och bigbeat jag någonsin hört. Väldigt, väldigt bra!
12":an innehåller fyra spår: Originalversionen, två remixer och ett acapellaspår.
Originalverisonen är som sagt väldigt bra, högt tempo och mycket energi.
Sen har vi en remix under namnet "Bounty Beats", som skiljer sig lite från resten genom att vara något lugnare och inte mycket till melodi. Istället leveras en hel del riktigt tunga och svängiga trumbeats under hela låten, och på slutet så ökas tempot till det dubbla. Låten sprider nästan samma energi som originallåten, men på ett lite annat sätt.
Den andra remixen "All Night Sitting" skiljer sig inte så mycket från originalet, men jag tycker nästan att den här versionen är ett strå vassare än orignalet faktiskt. Mycket bra!
Det sista acapellaspåret innehåller alla de röstsamplingar som använts i låtarna, inte mycket och ha kan man tycka, men det är mycket roliga meningar man kan scratcha med om man håller på med sånt.

Sammanfattningsvis är det här en mycket bra singel som har gjort mig väldigt intresserad av Coldcuts musik, den blandar det bästa av två olika stilar på ett mycket snyggt och genomtänkt sätt.

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 0,0/10
Antal röster: 0

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ