DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Darude Before the storm

Recensioner Skivor 
 Darude Before the storm

Recenserad av mako
2001-09-11
Första gången jag kom i kontakt med Darude var när jag besökte hans sida på mp3.com och laddade ner lite halvruttna Sandstorm-remixar.
"Det här var väl inget att ha" tänkte jag, men strax fick jag höra radioversionen på väg från Stockholm till Lund och då ändrade jag totalt min uppfattning om den här finska tranceproducenten.
Sen kom Feel the beat och sen släpptes albumet. Vilket jag köpte... tyvärr.

Efter att ha lyssnat igenom hela konstaterade jag snabbt att jag lätt kunde ha varit utan det här, vilket känns väldigt synd eftersom singlarna verkade så lovande.

Albumet inleds med Sandstorm (behöver nog ingen vidare beskrivning) och fortsätter sedan med Burning som faktiskt är rätt bra, fast vocalsen som bryter in i mitten känns liteöverdrivna och påminner mig om 2 unlimited på ett obehagligt sätt.

På spår 3 ligger den andra singeln, Feel the Beat, som känns ganska mycket som Sandstorm fast med lite fetare lead-ljud och lite sköna vocals. Väldigt bra, med andra ord.

Fjärde spåret (Out of control) blev lite av en överraskning, den går inte i särskilt högt tempo och är ingenting man lär höra nere på klubben, men känns ändå skön att lyssna på.

Touch me, feel me som följer är ett halvlyckat försök att göra lite mood/ambient, något man tröttnar på ganska snabbt.

Calm before the storm går nästan i stil med Out of control med en hel del sköna slingor och riktigt stämningsskapande vocals. En riktigt lyckad låt, som är mkt. skön att lyssna på.

Nu kanske ni undrar hur jag kan tycka att det här albumet är så medelmåttigt när jag nästan bara har sagt bra saker om alla tidigare spår? Jo, saken är den att nu börjar det gå nedåt.

Let the music take control känns som gammal synthpop blandat med techno från -94, eller helt enkelt bara albumfyllnad.

Drums of New York är en fruktansvärt tråkig låt som nästan bara består av trummor, precis som namnet antyder. Den här låten går sen över i The Flow vilket känns som den passar bättre på en Boomfunk MCs-skiva, vilket inte är så konstigt (varför förklarar jag snart).

Efter det kommer några halvbra remixar på Sandstorm och Feel the beat av JS16.
JS16 är dessutom mannen som hjälpt till att producera det här albumet och det är inte lite han har hjälpt till med heller.
Kollar man i den lilla bookleten så ser man att han har varit med och skrivit nästan alla låtar förutom Sandstorm, vilket gör att man börjar undra hur mycket av det här som egentligen kommer från Darude.
JS16 producerar också åt Boomfunk MCs, vilket kan förklara The Flow.

Som sammanfattning kan man säga att det här albumet är en besvikelse. Vad jag förväntade mig när jag köpte det var ett par låtar som kunde mäta sig med singlarna, några som fungerar bra att lyssna på i hemstereon och helst inte några tråkiga och irriterande albumfyllare. Before the storm uppfyller alla förväntingar förutom den sistnämnda, vilekt ger känslan av att man slängt ut albumet så fort som möjligt innan Darude-hysterin hade lagt sig.

Resultatet blir att det är ett album man sällan lyssnar igenom från början till slut och jag själv brukar hoppa över hälften och byta till ett bättre album.
Vilket förklarar betyget.

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 8,2/10
Antal röster: 4

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

DJ Watch

Choco Canel (34 år)
Stockholms län / Stockholm

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ