DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension GreenVelvet Lalaland

Recensioner Skivor 
 GreenVelvet Lalaland

Recenserad av tannerfalk
2002-10-18
En av förra årets hetaste låtar har i år äntligen, fått en värdig release.

Låten har varit i omlopp tillräckligt länge för oss, att nu förstå att den har varit en mycket essentiell låt dom senaste fem åren, en oerhört unik och framgångsrik låt.

Den är tillräckligt ”dirty” med sin sköna basslinga för att få hela electroclash-kretsen att dregla av avundsamhet, och med dess dunkande funkiness i groovet som ingen 4/4 beundrare kan klaga på. Och, naturligtvis, så är det sången, med en text som framförs så maniskt att det är omöjligt att skilja på om det är en varning eller en hyllning.

Det är ingen överraskning att någon som har gjort den här sleazecore stilen i så många år skulle komma tillbaka vid en tidpunkt då disco-nouveau upproret precis har börjat, med en låt som ser ner på det mesta.

Ett felfritt paket, som svetsats ihop så att det omöjligen kan motstås. Par-T-One, snälla försök inte lägga till några acid ljud och något bekvämare 4/4 stampande. Futureshock och Tommy Vee bemödade sig detta. Men varför någon skulle vilja ha en techhouse remix av en låt som redan är utmärkt, är ett mysterium.

Citat från Greenvelvet: ”När vi la ihop groovet i låten så försökte jag få röstlägen som var hip-hop, new wave och funk allt i ett. Jag tror det är uppenbart vad sången handlar om, det är en person som har festat, men det är något med pillrena som får personen i fråga att inte sluta dansa, han vill, men kan inte. Många kan nog relatera till det, men det behöver inte tvunget handla om just piller, utan om vilket sorts beroende som helst.”

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 6,8/10
Antal röster: 9

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ