DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Perpetuous Dreamer The Sound Of Goodbye

Recensioner Skivor 
 Perpetuous Dreamer The Sound Of Goodbye

Recenserad av Robert Lidstroem
2002-02-17
När Armin van Buuren kom med sin första riktiga hit, "Communication" så märkte club-kulturen att en ny era var på gång. "Armin" blev ett känne-
tecken för melodisk, upplyftande, rogivande trance, alltid producerad i top-kvalitet. Armin van Buuren är numera [2002] en väldigt framgångs-rik både producent och DJ, med eget bolag Armind].

Han producerar under många olika namn, "Armin",
"Perpetuous Dreamer", "Armin van Buuren", "Rising Star", "AvB", "Alibi" och många fler, men det finns alltid en sak gemensamt: kvalitet!

Armin's nyaste projekt heter "Perpetuous Dreamer" och "The Sound Of Goodbye" är singel nummer 2 i raden ["Future Funland" var först och den senaste heter "Dust Wave" och släpps i Holland i mitten på mars!]. Han jobbar även på ett "Rising Star"-album som förhoppningsvis släpps någon gång under sommaren 2002!

Track-list:
-----------

1 :: Armin's Tribal Feel Radio-Edit
2 :: Above & Beyond Radio-Edit
3 :: Armin's Tribal Feel
4 :: Above & Beyond Remix
5 :: Armin's Tribal Feel Dub
6 :: Armin van Buuren's Rising Star Mix
7 :: Blank & Jones Remix
8 :: Dajiro's Deep Dub

Kommentarer:
------------

1] Tribal Feel-mixen i en 03:28 lång radio-edit. Inte mycket att tillägga! Ni får underbara vocals och ett snällt club-dunk!

2] Jonathan "Jono" Grant [UK], Paavo Siljamäki [Finland] och Tony McGuinness [UK] är "Above & Beyond", som ni säkert känner igen, eftersom dom producerade remixen på Madonna's "What It Feels Like For A Girl". Den blev så uppskattad av Madonna att den blev låten som spelades till hennes video och alltihopa blev en jättesuccé!

3] Fullängds-versionen av "Tribal Feel"-mixen. Totalt sett en skön mix som är lite softare än hans "Rising Star Mix", med en speciell chill-stämning!

4] Här kommer fullängdaren av denna fantastiska remix! Jag har spelade själv denna mycket under våren 2001, då jag först hörde den spelas på Club Gorgeous i Köpenhamn! Helt underbar! Den har allt som ett melodisk-trance-freak kan önska sig! Den stannar aldrig av, inga partier med utfyllnad, bara fullt ös!

5] Dub-versionen av "Tribal Feel"-mixen är en ännu mer chill-inspirerad version av "The Sound Of Goodbye". Mycket skön att lyssna på och den flyter på mycket bra! Ett tips är att mixa den tillsammans med Humate's remix av "Schiller - Ruhe"!

6] När Armin gör en "Rising Star"-remix/mix på en låt så vet man att det är upplagt för succé! Klassisk melodisk trance när den är som absolut bäst! Lång, bra tryck och ett skönt sound helt enkelt! En klar favorit, jämte "Above & Beyond"-mixen!

7] Blank & Jones däremot, gör mig besviken. Det låter platt, halv-dant och o-proffsigt! Absolut inget att rekommendera. Det enda som räddar den är vocalsen...

8] Dajiro är främmande för mig, men gör ett gott intryck! Ingen mix man lägger på minnet om "Above & Beyond", men den är helt klart lyssningsbar! Alltid intressant med nya artister och remixare! Godkännd!

Betyg:
------

När Armin gör någonting så gör han det ordent-ligt! Hans projekt har alltid strålat kvalitet, noggranhet och glädje. "The Sound Of Goodbye" är inget undantag och när jag ger den en 9:a så är det för att jag har hört hans nya, "Dust Wave"...
DEN är en 10!

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 10,0/10
Antal röster: 2

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ