DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension system f cry

Recensioner Skivor 
 system f cry

Recenserad av Robert Lidstroem
2002-02-17
ferry corsten [a.k.a. system f] hade sin första hit redan 1998 med "out of the blue" och sedan dess har han stått för otaliga starka låtar :
"soul on soul" [tillsammans med 80-tals-legenden marc almond] och "exhale" [med armin van buuren], bara för att nämna några! kika gärna på min tidigare recension av ferry's album "out of the blue"!

"cry" gav ferry corsten "zilveren harperen award" 2001, ett pris till bästa dance-act'n i holland. underbara vocals av "lorena" tillsammans med ferry corstens fantastiska produktion gör denna till en melodisk trance-låt i det absoluta topp-skiktet!

fin piano-slinga, stark bassline o sköna trummor! detta är ett måste för alla! speciellt system f-fans därute! detta var en av 2001's absoluta höjdare!

låt-lista:
----------

1 :: original radio version
2 :: original extended
3 :: ferry corsten club mix
4 :: oliver lieb remix
5 :: dotnl mix
6 :: rank 1 remix

låt-kommentarer:
----------------

1] som oftast en radio-vänlig 3-minuters version av orginalet.

2] här är orginalet! det skönaste piano i en trance/club låt sedan robert miles gav oss
"children"! mycket välproducerat och den har precis allt som behövs för att göra en hit!

3] jag visste inte ens om att det fansn en "club mix" på denna innan jag köpte denna maxi-singeln. vill du ha en låt som har allt som originalet
har + lite till ? där har du denna club-mixen! vocalsen är där med en mycket drivande bassline och fill-in-melodi! absolut min favorit!

4] ni minns väl oliver lieb [remixade kamaya painters m.fl.]? här har ni honom med en skön remix. dock lite för lik orginalet för att helt falla mig på läppen, annars helt underbar! hade dock förväntat mig en lite hårdare mix av honom!

5] lite mer enkel remix av dotnl, här. för att visa att dom mixar ferry så har dom faktiskt använt en clap, mycket liknande den i "out of the blue"-originalet. kanske mer techno över denna, men dock fortfarande inom trance-genren!

6] har ni hört en misslyckad remix av rank 1? nä, tänkte väl det! benno de goeij och piet bervoets har länge varit de okrönta kungarna i holland inom club/trance. deras remix av "cygnus x - superstring" är nog en av de mest spelade någonsin! dom gör oss inte besvikna här heller! 110% ös hela vägen, med klassiska JP8000-strings!

slut-betyg:
-----------

ferry corsten är utan tvekan en av de ledande trance-producenterna i holland och hela tyrance-kulturen för den delen! han har sällan producerat en dålig låt och här tror jag han är i sitt rätta element. "cry" har allt! ett slut-betyg på
en stark 8, svag 9 är ingen överdrift!

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 10,0/10
Antal röster: 1

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

DJ Watch

Choco Canel (34 år)
Stockholms län / Stockholm

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ