DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension The Aircrash Bureau Don´t Expect Me...

Recensioner Skivor 
 The Aircrash Bureau Don´t Expect Me...

Recenserad av tannerfalk
2003-06-04
The Aircrash Bureau – Don´t Expect Me (To forget you)

Det här gillar jag! Gud va skönt att äntligen få inleda med sådan mening. Känner för att bara ösa beröm över det här, och varför inte? Till att börja med snygg/enkel design som tilltalar mina ögon. Remixarna ser också intressanta ut, Antiloop och Minilogue står för dom. Och mycket riktigt, så är dom också bra. De uppfyller i mitt tycke allt det som en riktig remix ska ha, man känner att det är samma låt; fast ändå inte.

Trots det är det inga kopior av originalet utan det är remixar med ett stort R. Även fast de är riktigt bra, tycker jag nog att man kunde ha vågat göra lite mer med dom. Men inget att klaga på egentligen. Bäst av dom är Antiloops remix, Minilogues är lite för mycket snarlik originalet.
Varför är det här då så bra? En mycket svår fråga, och nu satte jag mig själv verkligen på prov. Men ska försöka ge ett svar.

Det som får mig att gilla det här är inte någon skön bas eller något dylikt, utan den extremt behagliga sången. ”Don´t expect me, to forget you” kan låta simpelt, det är för övrigt det enda som man får höra sjungas. Men det räcker för mig, och tillsammans med dom perfekta dunka-dunka förutsättningarna som ges kan det inte misslyckas.

Jag lyssnar gärna på Saint-Etienne och liknande, och The Aircrash Bureau lyckas här förmedla ungefär samma känslor som jag får då. Den enda skillnaden här är att den här låten känns lite tyngre och har inte samma slappa ”sitta och dricka på ett café”-känsla. Även om det också skulle funka, så har det här något mer. Lite mer i stil med X-press 2 och andra liknande artister. Hur som helst, den här singeln kan jag rekomendera varmt! Och om jag vore som du skulle jag också se till att hålla mina ögon öppna för annat som Aircrash släpper. När det kommer till betyget är jag dock lite tveksam. Man blir alltid snäll när det gäller betyg. Men skulle jag vara snäll här, så skulle betyget bli så högt att det här blir en skiva att alltid ha med sig i närheten. Och riktigt så bra är det inte. Så betyget blir 7/10. Men mycket intressant låt, och jag kommer titta lite närmare på The Aircrash Bureau och se om dom har något annat värt att lyssna på, jag hoppas att du gör det samma!


1. Don´t expect me (To forget you) – Radio Version – 03.42
2. Don´t expect me (To forget you) – Antiloop Club mix – 09.52
3. Don´t expect me (To forget you) – Minilogue Remix – 08.07

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 7,5/10
Antal röster: 6

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

Kommentarer

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ