DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

Recension Numark TTX-1

Recensioner Skivspelare 
 Numark TTX-1

Recenserad av Patric Håård
2002-06-13
Ett monster eller bara en prålig maskin?
Folk i allmänhet är rädda för saker som är nytt, och när det kommer till skivspelare så är jag precis likadan. Har alltid hållit hårt i mina Technics. Även när jag först läste om TTX-1 så tänkte jag ”dom slår aldrig mina Technics”. Men allvarligt talat skulle jag nog vilja påstå att Technics får känna sig besegrade. Varför? Fortsätta läsa så ska jag närmare förklara varför jag tycker som jag gör.


Med funktioner som Key Lock, Reverse, 8/10/20/50% Pitch, BPM räknare och funktioner som gör att man kan ställa in start och stopp hastigheten gör denna spelare till ett klart monster!


Att kunna Pitcha 50 % kanske känns onödigt för många. Jag var också lite skeptisk till en början. Men ändrade mig snabbt och upptäckte att tillsammans med Key Lock funktionen (beskrivning av den längre ner) så kan man skapa riktigt roliga effekter. Inte dumt alls.


Key Lock funktionen (som även kallas Master Tempo bl.a.), en funktion som finns på många cd-spelare i dagens läge och som jag faktiskt ibland har saknat på mina Technics. Att kunna pitcha upp eller ner utan att tonläget på en röst höjs eller sänks är guld. Att slippa Kalle Anka röster är nog något många velat någon gång.

Startsnabbheten på motorn är dumt att klaga på. Snabbare än Technics. Till och med i 78 RPM och pitchad +50% så är den extremt snabb.
Även i reverse läge så är den snabb. En riktig V8:a.

Displayen visar allt du gör på med skivspelaren. Hur mycket du pitchar, vilken skala på pitchen du har, BPM, hur fort tallriken snurrar och du ser start och stop hastigheten.

Designen på spelaren är väldigt tilldragande. Det första man möts av när man trycker på power knappen är en snygg blå display som lyser upp ordentligt.
Skivtallriken är väldigt hög, vilket jag först tyckte såg lite konstigt ut, men när jag fått begrunda den en stund så ändrade jag mig och insåg att skivtallriken var väldigt snygg och att den höga designen gjorde spelaren än mer attraktiv.
Valmöjligheten att kunna flytta pitchen, knappsatsen och displayen är mycket bra och genomtänkt.
Underdelen är en blandning av gummi och stål för att vara stabil och minska risken för rundgång och stötar.


Ett Stort tack till Starfelt för att dom lånade ut ett exemplar.

Plus och minus.

+ Flyttbar pitch, display och knappsats.
+ Reverse
+ Key Lock
+ Ingen jordkabel
+ Möjligheten att välja phono eller line som utgång
+ Designen
+ Motorstyrkan
+ LCD display
+ Ställbar start- och stoppknapp


- Inget, priset möjligtvis.

Betyg

Besökarnas betyg

Betyg: 9,2/10
Antal röster: 32

Sätt ditt egna betyg, klicka på stjärnorna!

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

googleads

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ