DJ Portal lägger ner den 5:e oktober 2018. Fram till dess fungerar tjänsten som vanligt. Klicka för mer info.

Välkommen till DJ Portal, Sveriges största site för deejays och folk som söker deejays till bröllop!

DJ Portal - Remixskola Introduktion

DJ Portal - Remixskola 
 Introduktion

Del 1
Introduktion ''Så du vill bli remixa en låt...''

 

Kort introduktion
Det finns ett flertal olika typer av remixer detta gör att det är svårt att kunna specificera precis vad en remix är för någonting, men jag skall i alla fall göra ett försök.

Extended mix
På de flesta CD5/maxisinglar burkar det finnas med en extended mix, dessa mixar brukar vara de allra enklaste versioner av mixar, de är lite längre än radioversionen och har lite mer trummor. Ibland har även dessa remixer lite mer uptempo i sig.

 

Radio mix
Radioversionen av låtarna brukar oftast vara lite snällare och mer anpassade för de kommersiella radiokanalerna, oftast är de mer ihoptryckta också. Låtlängden brukar vara ca 3-4 minuter.

 

Cover
Man skulle väl kunna säga att en cover också är en typ av remix, eftersom alla (?) vet vad en cover är så tänker jag inte beskriva det noggrannare.

 

Remix
En remix kan låta väldigt annorlunda än låten den är en remix på, den behöver inte ens vara i samma musikstil. Det är svårt att säga varför man egentligen gör remixer på låtar, ett alternativ kan ju vara att få folk som är intresserade av en annan musikstil än originallåten att lyssna på den.

 

DJ:s använder sig ju av remixer när de spelar ute också detta eftersom de flesta remixer är mer dansvänliga än original och radioversionen av låten. Sedan är mixarna gjorda för att mixas med också vilket underlättar.

 

Sen finns det ju en mängd mixar som görs av personer som tycker att låten skulle kunna bli ännu bättre.

 

Vad ska man ha för förkunskaper?
Det är väl bra om du har gjort låtar själv förut och är musikintresserad. Sedan är det ju bra om du är musikaliskt lagd också. Om du dessutom har en hel del pengar över att köpa utrustning för är detta också ett stort plus :).

 

Hur skall jag göra för att min mix ska bli bra?
Tyvärr kan man ju inte ge något bra svar på den här frågan, men jag skall försöka att ge dig ett par tips i alla fall. Första tipset är att få basen att vara riktigt tung och fet det är någonting som alltid uppsakattas av folk ute på discon. Det andra tipset jag har är att spela upp låten innan du är klar för kompisar och kompisars kompisar och be dem komma med kritik då kommer slutresultatet bli avsevärt mycket bättre än om du hade gjort allting själv och inte lyssnat på någon annan. Stressa inte fram någon låt heller utan ta det lugnt och pröva dig fram.

DJ Watch

Dj A-baz (34 år)
Stockholms län / Sundbyberg

Topplistor

V21

av DJ Thorbjörn för 2 år sedan

Justin C - Elvin ( Original Mix )

av justin ckmk för 2 år sedan

Sommarlista

av DjFrex för 3 år sedan

Current favorites, June 2015

av Lugg för 3 år sedan

Hardstyle

av Shisla för 3 år sedan

Sponsorer / samarbetspartners:

United DJ